Wandelingen in de zomer

Met Tschiertschen als uitgangspunt wandel je door mooie bossen, over kleurige alpenweides en je kan binnen enkele uren toppen van meer dan 2700m bereiken! Veel wandelingen starten bij de voordeur van Wandelhotel Gürgaletsch op 1350 m en er worden regelmatig begeleide wandelingen aangeboden.

Het wandelgebied is geschikt voor elk type wandelaar. Je kan kiezen voor routes tussen de 2 en 7 uur. Korte rondwandelingen door het dorp en de directe omgeving zijn voor iedereen goed te doen en ook voor de ervaren berggeiten zijn er een aantal uitdagende tochten die je vanuit het hotel kan starten. Bij alle wandelingen krijg je een kaart en uitleg van ons. Als je graag nog meer van het dal en de regio wil ontdekken dan kan je gebruik maken van onze wandelbusjes. De hieronder beschreven wandelingen beschrijven maar een klein deel van de mogelijkheden.

Wandelbus

Iedere week bieden wij tenminste 3 wandelingen aan waarbij je per dag kan beslissen of je met ons meegaat of op eigen initiatief de bergen intrekt. Met onze wandelbusjes kom je op plekken waar je anders misschien nooit zou komen.Er worden regelmatig begeleide wandelingen aangeboden. Bij alle wandelingen krijg je een kaart en uitleg van ons. Voor de tochten waarbij gebruik wordt gemaakt van onze wandelbusjes vragen wij een kleine vergoeding. Hieronder enkele voorbeelden. 

 

Farur- Tschiertschen

Je word door ons naar het startpunt Alp Farur (1940m) gebracht.·Deze "warmloopwandeling" is·een mooi uitgangspunt voor verschillende ochten dievariëren van gemoedelijk dalen, terug naar Tschiertschen, tot uitdagend klimmen naar bijvoorbeeld het Joch (2020m), de Parpaner Schwarzhorn (2683m) of de Gürgaletsch(2441m). De kortste route naar Tschiertschen is 2,5 uur en de langste route is afhankelijk van de keuze die je maakt.

 

 

Löser- Tschiertschen

Vanaf vertrekpunt Löser zijn er meerdere wandelingen mogelijk. Via de Ruchtobel en door het sprookjesachtige Bleiswald naar Tschiertschen is de korte en eenvoudigste route die ongeveer 2 uur duurt.·Je kan ook verder wandelen naar het ‘Urdental’ met de Urdensee (2100m). Vanaf daar kan je via een andere route terug gaan naar Tschiertschen of je klimt verder naar een van de omliggende toppen zoals de Weisshorn(2653m), Alpstein(2298m) en de Schwarzhorn(2683m).

 

 

Sapün

Na een prachtige rit door het dal word je op 1763m afgezet. Daar begint de wandeling waarbij het hoogste punt de pas Latschüe furgga (2412m) is. Het begint met een zeer geleidelijke stijging met als uitzondering een stijle trap omhoog langs een rotsmassief. Daarna loop je door een fraai landschap met veel lage begroeiing en mooie Alpenflora. De wandeling is lekker uitdagend en duurt ongeveer 6 uur. Onderweg kom je 2 restaurantjes tegen. Er is ook een route die meer ervaring vraagt. Deze is altijd onder begeleiding.

 

Ruth_Sapun_Strelapass

 

Sarner Alp en Tguma

De wandeling begint op de Sarner Alp (1843m). Vanaf daar loop je via de Präzer Höhi (2119m) en Tguma (2163m) in ongeveer 4 uur weer terug naar het startpunt. Het eerste deel van deze wandeling moet je een pittig stukje klimmen. Als je eenmaal op de eerste top bent, blijf je op hoogte en wandel je ongeveer 2 uur over een kam met een prachtig “rondom uitzicht” richting Tguma. Vanaf Tguma volg je het pad naar beneden en na een uurtje kan je lekker afkoelen met uitzicht op de Piz Beverin. Kort voor het eindpunt kom je nog langs een leuk restaurantje.

 

 

Rheinschlucht

Ongeveer 12`000 jaar geleden storte een groot deel van het bergmassief dat boven Flims ligt naar beneden. De Rijn heeft zich er langzaam maar zeker een weg doorheen gebaand en het resultaat is een unieke Canyon waar je doorheen of bovenlangs kan wandelen.

 

Furka_116

gemsen1