Home

Bekijk hier de nieuwe website van Wandel en skihotel Gürgaletsch

Ken je dat gevoel, lopend in de natuur, genietend van het uitzicht en de bergen om je heen, ineens oog in oog staan met een hert? Of een zeldzame bloem langs je wandelpad te zien? Op een rotspunt uitblazen van een stevige klim met fe-no-me-naal uitzicht? Welkom in Zwitserland, "Grüezi mitenand".

Een paar honderd jaar geleden kwamen de West-Zwitsers uit Wallis naar Graubünden, het kanton in het Oosten van Zwitserland. Ze namen hun karakteristieke chalet-architectuur mee. Hun lieflijke, houten huisjes met de ver overstaande daken vormen nu in het plaatsje Tschiertschen (op ca 1300 meter) een symbool van de vriendelijkheid, rust en harmonie aldaar. In het klassieke, romantische en toch eigentijdse Hotel Gürgaletsch heerst dezelfde sfeer, aangevuld met de 'Hollandse slag' van wees gewoon jezelf. Het uitgebreide wandelgebied heeft voor zowel beginnende als geoefende wandelaars veel te bieden. 

Wintersport

De gemarkeerde winterwandelingen nodigen uit voor ontspannen tochten waarbij je uren kan wandelen zonder iemand tegen te komen. Bij de skilift sta je nooit in de rij. De vele freeride`s, uitdagende pistes en de `easy way down` maken Tschiertschen tot een gebied waar de hele familie zich geen moment zal vervelen. Skiverhuur,skilift en de skischool zijn maar 5 minuten lopen vanaf het hotel.

Wandelen

In het zomerseizoen verzorgen wij bijna dagelijkes bustochtjes naar locaties vanwaaruit terug gewandeld kan worden naar het hotel of naar een andere afgesproken plaats. Soms naar Arosa, waar je met de kabelbaan direct naar 2500 meter hoogte kan gaan. Soms naar een wellnessoord met zwembad, soms naar een andere bijzondere natuurplek van waaruit je terug naar het hotel kan lopen in 2, 4 of 6 uur. Let wel: je kan mee, er moet niets. Veel wandelingen starten direct bij de voordeur en wij helpen je graag met de voorbereidingen.

Informeel

Wat is er dan zo bijzonder aan dat “Wandel en skihotel Gürgaletsch” in Tschiertschen? Naast natuurlijk de ligging op 1300 meter en de prachtige oude bouwstijl met modern comfort, is dat het Hollandse management. Ook in Hotel Gürgaletsch kiezen wij voor een ontspannen en informele stijl. Het gezamenlijke eten 's ochtends en 's avonds (ook vegetarisch) wordt besloten met het samen afruimen en dekken van de tafels voor de volgende maaltijd. Afwassen doen wij maar je mag altijd helpen. Je maakt zelf tijdens het ontbijt je eigen lunch voor onderweg. En je pakt maar net zoveel uit de gezamenlijke keuken aan dranken als je wilt, gewoon even zelf op een lijstje bijhouden. Zoiets zet een toon. Samen aan tafel krijg je vanzelf leuke gesprekken, al was het alleen al de vraag 'wat hebben jullie vandaag gezien?

Jezelf·zijn, ontspannen, actief en betaalbaar. Pure luxe voor iedereen die de drukte van het dagelijks leven even achter zich wil laten.

In de Gouden Herfstreis van 17.10 tot 24.10.15 zijn er nog enkele kamers vrij. De prijs is €529,- p.p incl. busretour en volpension. Lees meer.

 

gouden_herfstmannen

jongelui_uitkijkend_op_urdensee