Zomervakantie in Wandelhotel Gürgaletsch

In de zomermaanden is Tschiertschen het ideale startpunt voor uitdagende bergwandelingen. Midden in het dorp vind je een houten muur die bedekt wordt door de bekende gele wandelbordjes. Op elke bordje staat de richting en de tijd aangegeven die je nodig hebt om je doel te bereiken. Ondanks het bijzondere aanzicht van het dorp en de omgeving is het ook in de vakantietijden heerlijk rustig. De pure stilte op de bergtoppen is een van trekpleisters en de redenen dat veel van onze gasten ieder jaar weer terugkomen naar Tschiertschen. Verschillende bergmeertjes, riviertjes, de rodelbaan, de stad Chur, de stad  Arosa en nog veel meer bijzondere plekjes, zijn te voet, met de auto of met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Individueel

Voor wandelaars die graag individueel op pad gaan is die rust een grote plus. Je kan rondwandelingen van maximaal 3 uur maken en ook de toppen in de directe omgeving van het dorp, laten het wandelhart sneller kloppen. De kortere wandelingen van 1 tot 3 uur brengen je al naar unieke plekjes zoals de Urdensee, Molinis of de Ochsenalp.·Binnen 2 tot 5 uur loop je naar de Schwarzhorn op 2680m, de Hörnli (2540m) of de Gürgaletsch (2440m), vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Alpen om je heen..

Georganiseerd

Diegenen die liever in een groep lopen kunnen altijd spontaan bij ons wandelprogramma aansluiten. Ook als je meegaat met onze bustochtjes kan je je eigen plan trekken en ben je nooit verplicht je bij een wandelgroepje aan te sluiten. In het zomerseizoen van bieden wij van maandag t/m vrijdag minimaal 3 tochten met onze wandelbus aan. Dit zijn tochten met veel afwisseling, waarbij je vaak kan kiezen tussen een lichte of zwaardere route.

Kinderen

Voor gezinnen waarbij niet iedereen van wandelen houdt, wordt ook gezorgd. Van 20 juli tot 8 augustus 2015 bieden wij 3 hele dagen per week een kinderprogramma aan. Perfect voor ouders die graag een dagje zonder de kinderen op pad gaan en heel leuk voor kinderen die graag actief en creatief bezig zijn met een groep leeftijdgenoten. 

-Naast het hotel staat van midden juli tot midden augustus een klein zwembad klaar-

 

jongelui_bloemen_urdental

Steenbok