Skivakantie in Tschiertschen

Wintersporten in Tschiertschen is altijd een succes. Vanaf het hotel loop je binnen 5 minuten naar de skilift. Wandel en skihotel Gürgaletsch is aanstaande winter doorlopend geopend van 19 december tot 28 maart. Wij verheugen onsop een witte kerst, zonnige winterwandelingen, begeleide sneeuwschoentochten en natuurlijk mooie en uitdagende afdalingen door het aantrekkelijke skigebied van Tschiertschen. Bekijk hier de aanbiedingen voor a.s winter.

Skigebied

Het skigebied van Tschiertschen is een uitdaging voor elke ski-liefhebber. De goed geprepareerde pistes en de vele 'freeride' mogelijkheden maken Tschiertschen tot een geliefde wintersportplaats voor jong en oud. Rustig, geen wachttijden bij de lift en een uitdagende variatie aan pistes én off-piste mogelijkheden! 

Er zijn twee stoeltjesliften en twee sleepliften die de skiërs naar het hoogste punt, de Gürgaletsch (2440m) brengen. Het Joch (2040m) is per sleeplift te bereiken, heeft tot in de late namiddag zon en naast de vele off-piste mogelijkheden, wordt er vanaf begin februari een Funpark onderhouden.

De afdalingen (blauw, rood en zwart) maken het de skiërs en boarders mogelijk om zowel door het bos als over brede pistes terug te keren naar de lift op 1355 meter hoogte. Langs de pistes liggen drie restaurants (Hühnerchöpf; Furgliss en Jochalp) waar je een kop koffie, een glühwein of een portie friet kan nuttigen. 

Bekijk hier de website van de Bergbahnen Tschiertschen.

Op de website van "Friiischtailer" staat nog meer informatie over het skigebied, de skischool, de prijzen en alles wat er in de winter in Tschiertschen aangeboden word.

Klik hier voor meer info over de skiverhuur in het dorp.

panorama

Winterwandelen  2016


Tussen 09.01 tot 17.01 en 06.03 tot 16.03 bieden wij  regelmatig vervoer (shuttle service) naar winterwandel en skigebieden in de omgeving aan. Met onze busjes brengen wij je naar plaatsen waar je normaal niet zo snel zou komen. De gebieden die wij uitgekozen hebben, onderscheiden zich door de kleinschaligheid, een zonnige ligging en weidse uitzichten.

Een skipas kost niet meer dan € 35,- (met uitzondering van Lenzerheide) en voor wandelaars zijn er goed uitgezette routes. Als je boekt voor een van de “Winterarrangementen” zijn de ritjes (brengen en halen) inclusief. 
Als je liever op andere dagen wil aankomen en vertrekken dan mag dat natuurlijk. Voor een kleine vergoeding kan je dan alsnog mee met de bustochtjes.

Tijdens bovengenoemde reizen rijden wij 3 keer naar andere winterwandel en skigebieden in de regio. O.a Brambruesch Sarn-HeinzenbergTschappina het Hochwang en Lenzerheide. Bij elk gebied zijn er genoeg mogelijkheden voor zowel skiers als wandelaars . De wandelpaden verlopen grotendeels buiten de skigebieden en ook voor sneeuwschoenwandelaars zijn er mooie routes door ongerepte sneeuwlandschappen. Hier kan je zien wat er allemaal inclusief is bij de winterwandel en ski aanbiedingen in 2016.

Winterwandeltips in en om Tschiertschen

 
Tschiertschen - Jochalp - Parpan

Grootse sneeuwvlakten, grandioze vergezichten en met een beetje geluk een heerlijk warme zon. Voor wie een dag weg wil uit het dal is deze afwisselende wandeling een aanrader. In 2,5 uur voert een breed pad je naar het sublieme uitzichtspunt het Joch. Onderweg zorgt het  uitzicht op de omringende besneeuwde bergtoppen voor een ongekend gevoel van ruimte. Op Jochalp ligt Chur aan je voeten. Het bergrestaurant is een prima plek om op het zonneterras te vertoeven.Vanaf het Joch kan je ervoor kiezen dezelfde weg terug te lopen of je loopt binnen 2 uur naar Parpan alwaar je weer op de bus naar Tschiertschen kan stappen.Tschiertschen - Molinis - St Peter - Chur

In ongeveer 2½ uur daal je af naar Molinis. Molinis is een karakteristiek zwitsers dorpje en de route verloopt over een breed pad.In Molinis aangekomen zoek je het onopvallend gelegen voormalige postkantoor, tegenwoordig een aardig restaurant. Je kan hier genieten van bijvoorbeeld een heerlijke goulashsoep en een kop koffie. Daarna loop je in 20 minuten over de weg naar het treinstation van St.Peter. Daar neem je de trein naar Chur. Vanuit Chur kan je weer met de postbus naar Tschiertschen. Vergeet niet om op de rode knop te drukken, anders stopt de trein niet. Een kaartje kan je in de automaat verkrijgen. In Chur stap je over in de gele Postbus die je terugbrengt naar Tschiertschen. De liefhebber kan natuurlijk van Molinis weer terugwandelen naar Tschiertschen (ongeveer 3 uur). Op ons blog staan een paar mooie winterplaatjes van een avontuurlijke tocht naar Molinis.

Voor meer informatie over de winterwandelroutes in de directe omgeving klik op de volgende link:·Winterwandelen Tschiertschen

Pulver_aktion

skileraar_op_ski

sneeuw_op_stalletjes

skileraar_door_het_dorp

stokken_in_skihok